2021

Inför 2021 har vi endast två barn kvar i ponnytravet. Det är bara Wilma- som kommer tävla Razzia och Wendela som valt att fortsätta. Till min glädje så är Wendela även intresserad av de stora så nu börjar övergången från de små till där vi började- med de stora. Vår familj har lagt all vår tid och pengar på ponnytrav sedan 2007 och nu är snart en otroligt kul och lärorik era över.

L.A Avanza och Goldie
L.A Avanza och Goldie

L.A MASTER GODKÄND AVELSHINGST

loading...

MOT DET TUFFASTE KRITERIET EVER

YES, VINST I DERBYT!!!!

Derbyvinst med fantastiska Måntorps Tuffing ocH Wendela , så himla kul - återstår ett super hårt kriterie 2018
 

Så var säsongen i gång

Månstorps Tuffing och Wendela vinner på Romme 20 maj 2018
Månstorps Tuffing och Wendela vinner på Romme 20 maj 2018

Snart dags för kval och tävlingar

Snart är säsongen 2018 äntligen här. Vi har kämpat på bra i vinter och har , just nu 11 ponnyer som tränas för start. Mer ponnyer än någonsin och färre kuskar än någonsin. Det är dessutom snart vår och då ska Stenbydals Picasso och L.A Panerai  köras in och börja träna,
Det är med stor sorg som vi efter detta år lämnar det jag tycker är allra roligast med ponnytravet- alla dessa fantastiska shettisar och små glada kuskar utan några stor bekymmer i livet.
Ska försöka att bara njuta av det här året och till nästa år är det russfokus.
Vi siktar på att kvala nån / några av shettisarna 24 mars på Eskilstuna.

We Did it !!!!!!

Wendela och Måntorps Tuffing vann kriteriet! Få insatta personer förstår vilket enormt stor vinst det här var.  INGET i förberedelserna har gått som det skulle. På grund av Wendelas och Tuffings otroliga  samarbete och kemi kunde de skära mållinjen som 1:a i 2017 års  kriterie

harmoni

Månstorps tuffing

2018 års vinnare

loading...

L.A Dexter 

L.A Dexter e:Golda Apache u:Klöwer Olavia af Tordmule

Razzia debuterar med Wera på Lindesberg

Busiga föl, och fölmärrar

loading...
Wendela & Rain
Wendela & Rain

Solvalla 17 juli 2015

loading...
Rain & L.A Power
Rain & L.A Power

Dags att summera 2014...

Ja ,vad ska man säga om 2014 ? Inget kriterie och inget derby. Mina II vann femårsmästerskapet och allt annat hon var med i. Ludwig tog flera segrar med Kumlaby Octavia. I övrigt måste jag konstatera att man får  "utdelning efter insats " 
Vi var inte som flitigtast under 2014.

De nya propparna passar inte våra gamla trotjänare. Jag betäckte därför L.A Rusa, Rozita Ernst ,Linhagens Famous, Rosenbergs Roxette,  Ekslätts Princess, Emmeros Cibell och Mina II förutom de vanliga " avelstona "  L.A Avenger och Ramona Ernst.
 Klöwer Olavia af Tordmule har flyttat hem, igen..för tredje gången tror jag. Hon är dräktig med Golda Apache och har ett fint stoföl e:Gläntans Domino vid sidan.

För att ha något att tävla med har vi köpt Rakkaus,  hingst född 2011 e: Ernst Ronaldo u:Hults Chikita , Tell´s Razzia sto född 2011 e:Tyson u: Rosetta Ernst samt Smedens Slayer hingst född 2011 e:Maxmer u:Gläntans Rosett.

Då Mina II är dräktig , köpte vi Vitsy till Wera, som har rätt temperament för att           " våga " sig på steget över till russ. 
 

Nu hoppas vi på en lyckad fölnings och tävlingssäsong 2015:)

loading...

Tankar inför 2017..

2017 ´s säsong har just börjat. Känns konstigt att bara ha två barn med sig på tävlingarna. Razzia skadade sig i slutet av förra säsongen och det har varit väldigt långdraget. Hon har tränat sedan november och förhoppningsvis kommer hon kunna starta i år. Wilma nöter på med henne.

Ludwig tävlar nu både Octavia och Power- förhoppningsvis går det bra och han tycker att det är roligt.
 Wendela kör ju sitt sista shettisår 2018 och jag måste ju ha någon som tävlar alla våra superfina unghästar.- allt hopp står till Ludwig.

Funderar på att sluta med avel. Har fått två fina föl e:Lufsen i år och kanske borde man känna sig nöjd med det. Förlorade världens finaste Princess i april i hyperlipemi. Trots 8 dygn på Ulltuna..någon vecka innan hade hon kastat sitt fina föl e:Lufsen.
Klandrar mig själv för att inte upptäcka i tid att hon inte åt efter kastningen. 

Det får mig att tänka att jag borde nöja mig med de 11 varmblod, 8 russ och 32 shettisarna- totalt 51 hästar jag fött upp genom åren. Sluta på topp.

Tror jag ska börja odla i stället..San marzano tomater, avocado , basilika och kanske ananas. Det är ju nästan som avel :) borde dock byta till ett odlingsvänligare land.

Men vi får se..

Ludwig 6 år trimmar 2011 års kriterivinnare L.A Power

Mina och Wera vinner femårsmästerskapet

Som vanligt har vi haft superkul ute på tävlingsbanorna och en av höjdpunkterna är att vi vann derbyt för tredje året i rad. Nästa år har vi bara en eventuell derbydeltagare i Ernst Rolex, ingen kat A vilket känns lite konstigt. 

Vi har bestämt oss för att betäcka Linhagens Famous och Rosenbergs Roxette.
Detta trots att jag ju hade bestämt mig för att sluta avla shettisar ! Men jag ändrar mig hela tiden, helt galet. 

Vi har alldeles för många ponnyer, precis som vanligt och det är en stor kostnad och mycket arbete. Därför försöker jag dra ner- jämt, men vi brukar hamna runt 20 ponnyer iaf..

Läs hela inlägget »
2013-07-26
Dubbeltrav på dubbeltrav
2013-04-09
nu då ?
2013-03-19
nää...ingen vår
2013-03-09
Nu är snaaart våren här..

Vinter på Vardala

Rozita Ernst är snäll ponny..

Säsongen 2012 till ända...lika kul som det var att tävla under året, är det nu skönt att ställa av ponnyerna ett par månader. Summerar man säsongen så måste man vara mycket nöjd.

Alla barnen körde tillsammans  93 lopp, vann 33 av dessa tvåa 21 gånger och trea 15 gånger..en platsprocent på 74%...

 

De två russen vi tävlade sprang tillsammans in 6850:- vilket betyder att shettisarna skulle ha nött ihop 22500:.

 

Tillsammans kunde de gett ett bidrag på 30000:- till de 520 milen vi kört  under säsongen,   de fem hotellnätter *2 rum, startavgifter samt boxavgifter . En kostnad, utöver vad varje ponny kostar per månad, ( 800*11 =106 000 ) på cirka 30000:-

Ponnytrav är ju kul men är det värt 11500:-/månad ?

 

Wilma & L.A Power Wilma & L.A Power

2011 var ett fantastiskt år. Massor av roliga dubbeltrav helger med blandade framgångar.  Att få vinna både kriteriet och derbyt med egenuppfödda ponnyer var otroligt och naturligtvis mycket svårt att upprepa. Men man ska sätta ribban och drömmar högt- så målet för 2012 får bli detsamma.