Razzia & Wilma 3 raka på Solvalla 14 maj 

Säsongen 2016 är över!
 

Arkiv

Mycket har hänt sedan jag sist uppdaterade här. Vi har hunnit åka på tävling 5 gånger, med blandade resultat, första dubbeltravet för oss har varit & Lars har gjort en Ironman i Nice, Frankrike. 
Tävlingsäsongen började vi på Färjestad travbana där vi hade kval och starthästar. Alla kvalhästar gdk, dvs Emmeros Cibell, Vävsla Hedvig, Marilines Dolomite & Ernst Rolex. Starthästarna ville ha mer träning.. 
Solvalla 11/5: Där startade Ludwig första gången med sin häst Kumlaby Octavia, de blev tyvärr diskade som 4;a men båda skötte sig toppen. 
Resten av alla skötte sig också bra!
Bollnäs 1/6: två segrar, en för Mina II och en för Linhagens Famous, en 2,a plats för Vävlsa Hedvig och en oplacerad Princess med annan kusk i vagnen.
Ironman Nice-France: Lars gjorde en Ironman i Frankrike i staden Nice. Han simmade 3,8 km i medelhavet på 1t och 3min, cyklade 18 mil i bergen på 6t och 17min och sprang 4,2 mil i solen på 3t och 51min. Han gick i mål på superbra tiden 11.23!!!
Rättvik 28/6 - 30/6: På fredagen debuterade Wilma med Rozita Ernst, det var hennes första russlopp och det resulterade i en seger. En 2,a plats två 3,e platser, en 5,e plats och en oplacerad.
På söndagen var det lite andra hästar som startade, vi lämnade L.A Rusa och Mina II och bytte dem mot Emmeros Legolas, Rosenbergs Roxette och L.A Power istället. 
2 starter, 2 segrar för Mathilda. En till Rolex och en till Legolas. Övrigt; två 2,a platser, en 3,e plats, två 4,e platser och en 6,e plats!
 
Läs hela inlägget »

På påskafton fölade Avenger. Ett superfint stoföl e:Andover Andover. Svartbrun med stjärna, sååå himla fin.

Hon har behövt lite hjälp att ta sig upp första dygnen då hon förmodligen legat trångt och har lite krokiga ben..

Läs hela inlägget »

Äntligen är han här, Ramonas förstfödde prins!

En odramatisk fölning följt av en del flaskmatande första timmarna, då han inte kunde hitta juvrena på rejält överviktiga Ramona.

 På grund av Ramonas vikt kommer hon inte att betäckas om, utan tränas för att återfå lite av sin forna stjärnglans. Om det blir start eller ej får framtiden utvisa.

 

I stället klurar jag på att betäcka hennes kusin, Rozita Ernst..alternativt sälja henne då vi har lite väl många russ i förhållandet till shettisar , haha bara skoja i förhållande till russkuskar :)

 

Vi får två nytillskott denna vecka, shettisar såklart :) Inlånade för tävling Mariline´s Dolomite ( 3-årigt sto e:Dollman ) samt Vävsla Hedwig ( 11 årigt ostartat sto e:Spex ) ponnyerna går under smeknamnen Dollan och Hedda- mycket kul

Läs hela inlägget »

 

 

Nu är vi igång. Alla ponnyerna skodda, en del klippta , de flesta har börjat träna - återstår nu bara den årliga thrillern- mätningar, puh.

 

Vi väntar på Ramonas förstfödda. Fölningsdatum är satt till 27 februari. Hon är stor som ett hus och fölvak pågår, för säkerhets skull, dygnet runt.

 

Läs hela inlägget »

Sådär ja, då var 2012 över och nu gäller det att hitta kraft, motivation, pengar och TID och få ett ännu roligare ponnytravår 2013.

Har lite ångest över att börja sko våra 12 tävlingsponnyer med sulor och brodd...Det är dessutom så himla mörkt ute och då våra barn går i skolan så långt bort, är det verkligen svårt att hinna köra innan det blir kolsvart ute.

Ett litet tag där trodde jag att vi var räddade av snön, som ju ändå sprider lite ljus men nu är det hoppet borta :( 

 

Är också ivrig att få se tävlingskalendern. I en åttapersoners familj så det många saker som behöver få plats och tyvärr har ju alla andra aktiviteter redan bokats eftersom den tycks dröja..väldigt irriterande.

 

Inför 2013 ser vi framemot revansch i Derbyt för Mina och Wera, Wilma och L.A Power ska vara med i femårsmästerskapet. Ludwig, vår yngsta son , har tagit licens och ska göra debut som ponnytravkusk.

 

Mycket spännande och se hur ponnytravet utvecklas under ST ledning. Måste erkänna att ST högsta ledning låter positiv - återstår att se hur klubbarna lyckas komma överens med resp. sällskap- jag hoppas, hoppas att det blir toppenbra.

 

Jag gav mig själv och ponnyerna en dyr men överlägsen present- thermobars i hagarna! Vilket lyft, det har dragit ner vårt dragande av vattendunkar med 2/3..

 

Nu gäller det att kämpa mot mörker, halka, kyla i tre månader- sen är våren här, nedräkningen har börjat:)

 

 

 

Läs hela inlägget »

Så var 2012 snart till ända. Ponnyerna och barnen har gjort fantastiska prestationer under året som gått. Vinst i derbyt, femårsmästerskapen och framskjutna placeringar i kriteriet. Nu återstår bara Solvalla 20 oktober som säsongsavslutning och sedan väntar en lång, kall vinter.

 

Till skillnad mot förra vintern kommer det dock vara lite mindre jobb på gården.

Kvar av alla de ponnyer vi haft är endast nio shetlandsponnyer, varav två ettåringar, samt fem russ, varav en ettåring och en fölmärr och Avenger- alltså bara 15 hästar på gården..

 

Till nästa år kommer vi tävla lika många som vanligt, ( 10 st ) men ponnyaveln har jag motvilligt lagt på hyllan , sånär som på Ramona som vi ska ta något till föl på.

 

Det är osäkra tider för ponnytravet och när man kan köpa en toppstammad unghäst , shettis , för 5000:- så känns det som ett onödigt slit att föda upp egna med alla risker, jobb och pengar de innebär. 

 

Vi syns på banorna 2013 :)

 

 

 

 

Läs hela inlägget »

Wera och Roxette vann femårsmästerskapet!!!

på nytt rekord 2,25,2a. Roxette tog spets och sen bara lubbade hon- helt otroligt vad hon och Wera utvecklats i år. Inte många femåringar som förbättrar och sänker rekordet med 15 sekunder under säsongen, jag är så glad för Weras skull :)

 

Läs hela inlägget »

Det blev otroligt spännande då Power inte alls var intresserad av att ta ledningen- som han brukar.

 

Power brukar göra sitt yttersta för att få ledningen och sedan sälja sig dyrt därifrån. Blir han omsprungen ,brukar det vara väldigt svårt få honom att ta i igen...vi trodde vi kände honom, men i Derbyt gjorde han allt tvärtom. Ett tag trodde jag att han måste va sjuk- men han hade 54 i puls i dopningkontrollen, så det var nog bara latmasken som visade sig..

 

Skorpan C.C och Ebba tog enkelt hand om ledningen och det tog nog iaf ett halvvarv innan Wilma lyckades förmå Power att ta sig förbi. På bortre långsidan var han dessutom på väg att släppa igen ! till Skorpan.

När Skorpan fick gå runt sista sväng i andraspår lyckades Power ta en längd och därefter höll han undan , men Skorpan gav aldrig upp- förrän mållinjen var passerad- hu va spännande :)

 

 

Läs hela inlägget »

Mycket har hänt sedan sist.. vi åkte till Bergsåker 29 juli- en mycket trevlig bana att tävla på. Med oss hade vi L.A Rusa- som visade att hon faktiskt bara är tre år. Hon fick lite panik mitt i det stora fältet och kom aldrig in i loppet. Ekslätts Princess stretade på och slutade 6:a. Rosenbergs Roxette vann sitt lopp på ett mycket bra sätt och så även Wilmas L.A Power - nytt rek 2.26

 

Efter det var det dags för uttagningslopp till Nordiskt Mästerskap på Sundbyholm 7 augusti. Wera och Rosenbergs Roxette vann loppet och ska nu, som en av tre, representera Sverige i finalen på Solvalla 26 augusti- mycket , mycket spännande

 

Efter det var det dags för dubbeltrav på Romme 10-12 augusti- alltid superkul att tävla på Romme. Ponnyerna och barnen skötte sig superbra- som vanligt:)

 L.A Rusa var tvåa i båda sina lopp och sprang nytt rekord 2.10.9. 

Runös Ronya var etta och tvåa, även hon gick nytt rekord 2.16. Mina II fick träna på att gå i fält- istället för framför och skötte uppgiften väldigt väl. Hon var fyra och tvåa och gick nytt rekord 2.39 L.A Power startade bara ena dagen och var femma och Linhagens Famous- som bäst trea. Ekslätts Princess och Wendela kämpar alltid och blev tvåa och trea. Rosenbergs Roxette och Wera vann travloppet och var tvåa i monteloppet.

 

Sen bar det av till Kalmar och Öland, utan ponnyer den här gången. Nu var det pappa Lars tur att tävla igen. Lördagen den 18 augusti avgjordes Ironman i Kalmar.Han gjorde en mycket bra insats och kom i mål på 11 timmar- helt otroligt. Jag är både stolt, imponerad och avvundsjuk för att jag knappt orkar lubba från brevlådan..undrar om jag prioriterar fel saker?

 

Hursomhelst väntar en mycket spännande period. Vi har nu Rosenbergs Roxette och Wera i Nordiskt mästerskap, L.A Power och Wilma i derbyt, Mina II och Wera i kategori A kriteriet och L.A Rusa och Mathilda kat B kriteriet.

Läs hela inlägget »
Lars på väg mot mål Lars på väg mot mål

Medans hästarna har ofrivilligt tävlingsuppehåll, eftersom alla funktionärer har tagit ledigt i mellan Sverige, passar vi på att tävla på annat vis..

 

Vi och vi är kanske inte helt överenstämmande med verkligheten.

Lars debuterade i Sövde i en triathlon tävling, en halv Ironman. Och genomförde tävlingen med bravur- ivrigt påhejad av sin familj.  En jätterolig upplevelse, som vi ska få uppleva dubbelt upp den  18 augusti då han ska testa på en hel Ironman som innebär 3,8 km! simning, 18 mil cykel och avsluta det hela med ett maraton lopp på 4,2 mil..

 

se bilder från Sövde

Läs hela inlägget »

Emmeros Cibell är tillbaka!

Cibell och Mathilda i debuten 2011

Kriteriet 2012 blev godkänt resultat med en tappstart för Mina och Wera som till slut kämpade sig till en andra plats på 2,27,3 och L.A Rusa som var bortlottad på förhand , sprang ändå OK och knep en fjärde plats...roligt var att vår uppfödning L.A Iron Man var med, även om han tyvärr blev diskad samt att kusinen Hampus fick låna Runös Ronya till kat B kriteriet.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Günenc Eklund » Detta är ett blogginlägg:  ”Grattis till nya prinsen! Det är jätteroligt att följa även er gård och era små ..”

Arkiv

Länkar

Etiketter

-